| Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu |
| Müəllif |
İsmarış |
geo.saida
Daxil ol: Ç.a. Noy. 28, 2006 11:31 İsmarışlar: 18 Şəhər/ölkə: Azerbaycan, Baki
|
Göndərilib: Çər. Noy. 29, 2006 4:02 pm İsmarış mətni: Tarixi abidələrimizdəki gizli yeraltı yollar!!! |
|
|
Azərbaycanın tarixi abidələri haqda təbii k,i çox danışmaq olar. Amma indi bu abidələrdə mövcud olmuş yeraltı gizli yollar barədə danişmaq istərdim. Eyni zamanda sizlərin də əlavələrini xahiş edirəm.
İlk əvvəl Şirvanşahlar sarayındakı yollardan danışmaq istərdim.
Əgər səhv bilmirəmsə bu sarayda 2 yeraltı yol var. Bunlardan biri saraydan Mərdəkan qalasına qədər uzanırmış.
Digəri isə saraydan Xəzər dənizinin sahilinə qədər uzanırmış.
Bir məlumatım da var ki, bu yollardan birinin başlangici İçəri şəhərdə yerləşən indiki Dərviş restoranından başlayıb. _________________ Ey Xuda məni sən eylədin icad,
Kamal olmağa da Sən vər istedad.
Ya Özün hər işdə mənə ustad ol,
Ya da yol göstər ki, tapım bir ustad. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
geo.saida
|
Göndərilib: Çər. Noy. 29, 2006 4:14 pm İsmarış mətni: |
|
|
Digər bir məlumatım isə belədir ki, Qobustandan Qız Qalasına yeraltı yol uzanır. _________________ Ey Xuda məni sən eylədin icad,
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
Afriya
.jpg)
Daxil ol: Ç.a. Dek. 28, 2004 10:11 İsmarışlar: 908
|
Göndərilib: C.a. Noy. 30, 2006 12:57 am İsmarış mətni: |
|
|
| Salam aleykum. Maragli melumatdir...Bacim bunlari hardan bilirsen? |
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
geo.saida
|
Göndərilib: C.a. Noy. 30, 2006 9:10 am İsmarış mətni: |
|
|
Aleykum salam. Bu mövzuya da həmişəki kimi hörmətlə yanaşdığına görə böyuk təşəkkür edirəm sizə.
Əslində bu məlumatları Azərbaycan Dövlət Folklor İnstitutundan əldə etmişəm. Onlara da öz təşəkkürümü bildirirəm.Əgər sizdə də belə məlumat olarsa burda qeyd etməyinizi xahiş edirəm. Bu kimi məlumatlar mənə çox lazımdır. Təşəkküt tedirəm!!! _________________ Ey Xuda məni sən eylədin icad,
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
geo.saida
|
Göndərilib: C.a. Noy. 30, 2006 9:14 am İsmarış mətni: |
|
|
Daha bir məlumat qeyd etmək istəyirəm. Əgər səhv etmirəmsə Şəki şəhərində Gələrsan Görərsən qalasından Xan sarayına qədər yeraltı bir yol uzanır. _________________ Ey Xuda məni sən eylədin icad,
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
Fatya
Daxil ol: C.a. Noy. 30, 2006 12:29 İsmarışlar: 9 Şəhər/ölkə: Baki
|
Göndərilib: C. Dek. 01, 2006 10:10 am İsmarış mətni: |
|
|
Salam Saida xanim.Cox maraqli movzuya toxunmusuz.Bunun ucun size minnetdarligimi bildirirem.Men de bu barede esitmisem.Amma bunun deqiq melumat oldugunu deye bilmerem.Bildiyime gore bele bir yol olub.(Sohbet Shirvansahlarda movcud olan yeralti kecidlerden gedir.)Bu yol bildiyime gore qedim seher olan Sebail sheherine olan yoldur. _________________ Her gununu son gunun kimi yasa!!! |
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
ENGINEER

Daxil ol: Ş. Sen. 10, 2005 08:42 İsmarışlar: 139 Şəhər/ölkə: Baku, Azerbaijan
|
Göndərilib: C. Dek. 01, 2006 2:07 pm İsmarış mətni: SIRR OLA BILER |
|
|
Salam Aleykum Geo.Saida Baci. Sizin yazdiginiz gizli yeralti yollar (eger varsa) bugune geder resmi olarag hech bir yerde achiglanmayib, xalga elan edilmeyib. Ve eger Dovletimiz bunu achiglamayibsa demek bu dovlet sirridir. Eger bele bir gizli yollar varsa ve dovlet bunu achiglamadan sirr olarag saxlayirsa ve hardansa bu melumat sizin elinize kechibse Size yarashmaz ki vetendashi oldugunuz dovletin sirrini achib ashkara chixardasiniz. ISlamda sirr achmag beyenilmir. Meslehet gorerdim Dovletin sirrlerini yaymayasan, sonra dushmenlerimiz bu sirrleri eleyhimize ishlede biler. DOGRUSUNU Allah BILIR. _________________ Estegfiru-llahel aziymel-lezi la ilahe illa huvel-heyyul-gayyum ve etubu ileyhi. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
geo.saida
|
Göndərilib: C. Dek. 01, 2006 4:13 pm İsmarış mətni: Re: SIRR OLA BILER |
|
|
Aleykum salam.
Hormetli ENGINEER. Menim qeyd etdiyim bu gizli yollar hal-hazirki dovr uchun gizlii deyil. Kechmish dovr uchun gizli idi. Eger indi bu saraylardaki beledchiler bu haqda butun gelenlere melumar verireirse (Nezere alaq ki, gelen turistlerin ichinde bize dushmen de ola biler), burda qeyd etmeyin hech bir ziyani olmaz Inshaallah.Shirvanshahlar sarayi haqda olan bu melumati ozum tapib oyrenmishemse (Men ushaq olanda yadimdadir ki Shirvanshlar sarayinda bele bir melumati bizlere demishdiler, deqiqleshdirmek uchun yeniden bir daha oyrendim), diger melumati Xan sarayinda veribler. Her gelene verdikleri melumatdan ise Sirr ola bilmez.
Bagishlayan ve rehm eden Allahdan mumkun gunahlarimizin bagishlanmasini delyirem.
AMIN!!! _________________ Ey Xuda məni sən eylədin icad,
|
| Əvvələ qayıt |
|
 |
|