MVSMVS   AxtarAxtar   İstifadəçilərin siyahısıİstifadəçilərin siyahısı   İstifadəçi qruplarıİstifadəçi qrupları   Qeydiyyatdan keçinQeydiyyatdan keçin 
 Şəxsi mə`lumatŞəxsi mə`lumat   Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.   GirişGiriş 

Ayda azan

Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> İSLAMA DƏVƏT
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif İsmarış
Zəhra_H

Daxil ol: Ç.a. Dek. 28, 2004 15:09
İsmarışlar: 499

İsmarışGöndərilib: B. Sen. 17, 2006 10:09 pm    İsmarış mətni: Ayda azan Sitatla cavab ver

Ayda azan

Amerika kosmik gəmisi olan "Apollo-11" 1969-cu il, iyulun 20-də üç astronavtla Aya endi. Aya ilk ayaq basan insan Nil Armstronq oldu. O və iki yoldaşı - Oldrinq və Kollins, ayın üfüqündə açılmış kitaba oxşar bir şey görürlər, sonra isə anlaşılmaz bir musiqi eşidilir. Onlar bu barədə Yerə xəbər verirlər. Yerdə əvvəlcə inanmırlar: Ayda "kitab" və havasız bir mühitdə "musiqi necə ola bilərdi? Amma radio vasitələrinin köməyi ilə bu "musiqini" Yerdə də eşidirlər, həmçinin "kitab" da lentə alınır. Amma bu materiallar məxfiləşdirilir.
1983-cü ilin fevralında, yəni Aya uçuşdan 14 il sonra astronasvt Nil Armstronq elmi konfransda iştirak etmək üçün Misirə gəlmişdi. Iclas vaxtı azan səsələndi. Rəyasət heyətində oturan Armstronqun rəngi saraldı və o soruşdu: "Bu nə musiqidir?" Armstronqun bu hərəkətindən təəccüblənən konfrans iştirakçıları ona başa salırlar ki, bu müsəlmanları namaza səsələyən çağırışdır. "Bu bəs... Mən ilk dəfə bunu Aya ayaq basanda eşitmişdim və o zaman mənim tüklərim biz-biz olmuşdu!" - deyən Armstronq davam edir: "Mən Aya duasız qədəm basdım, indi isə dua edəcəyəm, məni müsəlman hesab edə bilərsiniz!" Beləcə, Aya ilk dəfə ayaq basmış adam, amerikalı astronavt Nil Armstronq müsəlman oldu.
Sonralar astronavtların Ayda olduğu zaman kosmik gəmi ilə yer arasında olan danışıqları qeydə almış Suriya mənşəli NASA əməkdaşlarından biri bu informasiyanı açıqladı və lentləri ictimaiyyətə təqdim etdi.

Lentə yazılanlar:
20 Iyul 1969-cu il. Aya qədəm basan insan bunu dünyaya belə çatdırdı: "Qartal Aya endi!"
"Apollo-11" gəmisində də olan astronavtlar qrupu - Armstronq, Kollins və Oldrinq qatı xristian idilər. Ayın səthini tədqiq edən zaman onlar gözlənilmədən, təəccüblü şeylərlə rastlaşırdılar. Bu anda bütün danışıqlar maqnit lentinə yazılırdı. Onların naməlum şeyləri gördükləri zaman maqnitofon bunları qeyd etmişdi:
Oldrinq: "Biz açıq kitaba bənzəyən hansısa bir əşya görürük"
Armstronq: "Iki halqaya, dəqiq desək, açıq kitaba oxşayır"
Kollins: "Mən sekstanın vəziyyətini dəyişmişəm, indi aydın görünür ki, bu kitab formasıdır"
Yer: "Siz nə sayıqlayırsınız, ayda kitab nə gəzir?"
Səslər lentə yazılırdı. Ertəsi gün kitab yox oldu, amma hansısa xarici amil radiorabitəyə əngəl törədirdi və bu zaman araya yanğın söndürən maşınının səsinə oxşayan bir səs girirdi.
Kollins: "Yer, siz məni eşidirsiniz? Maneəni - bu siqnalı götürün, yoxsa mən bir azdan kar olacam"...
Yer: "Bu səs Yerdən deyil, hardansa xaricdəndir, siz əminsiniz ki, orda sizin gəminizdən başqa bir gəmi yoxdur?"
Armstronq: "Indi də nəsə bir musiqi başladı... Yer, siz bu musiqini kiəsəcəksiniz, ya yox?"
Yer: "Bizdə hər şey düzgün işləyir. Səsələr sizdən gəlir"
Oldrinq: "Bu nə cəfəngiyatdır! Biz razılaşacağıq ya yox? Axı musiqi sizdən gəlir!"
Ertəsi gün Armstronq yenidən Aya endi. O, həyəcanla "Qartal endi!" deyirdi. Ilk dəfə insan Ayda addımlayırdı. Birdən yenə də siqnala oxşayan səs gəldi. Amma bu dəfə belə sözlər də eşidildi (hər şey lentə yazılırdı): "RABBI...EL ARDUZ...DINI ENDAHU...IZA...KUN...ALIM"
Yer: "Ey danışan kimdir?"
Bu zaman Armstronq Ayda gəzirdi. Yenidən musiqiyə oxşayan səsələr gəldi: "Əşədu ənlə iləhə illə-llah" (Şəhadət verirəm ki, Allahdan başqa heçbir məbud yoxdur).
Yer: "Yəqin bu uçan obyektdir. O musiqinin sözləri necə idi?"
Kollins: "EŞƏN MAHATMA RESSAMBALA"..., deyəsən belə idi. Hind dilinə oxşayır..."
Armstronq: "Mən onu axıra qədər eşitdim, onda nə isə bir cazibədarlıq var idi. Məncə Afrika radiostansiyalarından..."
Oldrinq: "Mən frekansı dəyişmişəm, yenə həmin səsdi. Bu səs aydan gəlir. Bu radiodalğa deyil. Bu nə isə, varlığına çətin inanılası bir şeydir"
Yer: "Sizə orda nə olub? Başınıza hava gəlib? Havasız mühitdə səs hardan gələ bilər?"
Kollins: "Bəs onda bu nədir? Uçan obyektlər?"
Armstronq: "Məgər uçan obyekt kitab şəklində ola bilər?"
Yer: "Təəccüblü nasazlıqdır. Bəlkə hansısa kosmik dalğadır? Güman ki, səsələr, kitab, musiqi - bunlar hamısı sizin fikri təxəyyülünüzdür"
Armstronq: "Fikirləri kamera ilə çəkmək mümkün deyil! Təsəvvür edilən səsləri isə lentə almaq olmaz!"
Yer: "Yaxşı, bəs havasız mühitdə səs necə yayıla bilər?"
Müəyyən vaxtdan sonra astronavtlar yerə qayıtdılar. Kasetlərə bir daha baxılmışdır. Eyni zamanda NASA-ın məsul katibi misirli Faruq əl-Bazla məsləhətləşmələr aparılmışdır. O, Ayda eşidilən "musiqi" haqda izahat verərək demişdir ki, bu, Ərəb dilində müqəddəs kəlamdır.
Çox zaman keçdi və həmin "kəlamları" "Apollo-16" -ın astronavtı Vorden də eşitdi. Amma bu xəbər heç kəsdə razılıq hissi oyatmadı və orada nə olurdusa olsun, bu yenilik ictimaiyyətin müzakirəsindən gizlədildi.

Gerçəyə doğru kitabından.
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Şəxsi ismarış göndər
Afriya

Daxil ol: Ç.a. Dek. 28, 2004 10:11
İsmarışlar: 908

İsmarışGöndərilib: B. Dek. 17, 2006 12:13 am    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Salam aleykum.
Chox xahish edirem haminizdan bu megaleni oxuyasiniz. Burda "Ayda azan" mifi ve bir chox taninmish simalarin Islami gebul edib etmemekleri sualina aydinlig getirilir:
İSLAMI QƏBUL EDƏNLƏR, YOXSA ETMƏYƏNLƏR?
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Şəxsi ismarış göndər
İsmarışları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> İSLAMA DƏVƏT Bütün saatlar GMT + 4 Saat
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı redaktə edə biməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.

© Azerislam.com - Müstəqil İslam saytı.
Sayt 1422-ci (2001) hicri ilinin Ramazan ayının 1-dən fəaliyyət göstərir.