"Xatırla ki, (insanın sağında və solunda onun bütün əməllərini) yazan iki mələk oturmuşdur! Dediyi hər sözü (yazmaq üçün) onun yanında hazır durub gözləyən (iki mələk) vardır!" (Qaf, 17-18)
Daxil ol: Ç.a. May 18, 2004 19:27 İsmarışlar: 105 Şəhər/ölkə: Azərbaycan. Bakı
Göndərilib: B.e. Yan. 31, 2005 3:19 pm İsmarış mətni:
-b-
Mirzə Əmi, sən şer əhlisən. Bəlkə bu beytlə könlünü ala bildim?????????????
Hər nə vardı gözəl idi,
Bəlkə söz də hədər idi.
Canavar da gözəl idi,
Dünyanın gözəl vaxtında. _________________ Allaha tərəf çağıran, saleh iş görən və: "Mən müsəlmanlardanam!" - deyən kəsdən daha gözəl danışan kim ola bilər?!
(Fussilət-33)
Göndərilib: C. Fev. 04, 2005 2:04 pm İsmarış mətni:
Hənif yazıb:
بسم الله الرحمن الرحيم (Rəhmli, Mərhəmətli Allahın adı ilə!)
Mirzə Əmi, sən şer əhlisən. Bəlkə bu beytlə könlünü ala bildim?????????????
Hər nə vardı gözəl idi,
Bəlkə söz də hədər idi.
Canavar da gözəl idi,
Dünyanın gözəl vaxtında.
Hənif səndən yoxdu daa... De gəlsin ee.... Amma hec bu dünyanın gözəl vaxtın görmədim.
Dünya düzəlmir ki, düzəlmir,baba! _________________ Etdim nə yaman əsrə təsadüf, aman ey vah!
La hövlə və la qüvvətə illa və Billah!
(M.Ə.Sabir)
Göndərilib: C. Fev. 04, 2005 4:18 pm İsmarış mətni:
-b-
Mirzə əmi yazıb:
Amma hec bu dünyanın gözəl vaxtın görmədim.
Dünya düzəlmir ki, düzəlmir,baba!
Heç mən də görmədim Mirzə Əmi. Amma Peyğəmbər(s) deyir axı "ən xeyirli dövr mənim dövrümdür, sonra ondan sonra gələnlər və sonra da ondan sonra gələnlər."
Ancaq ümidini üzmə Mirzə Əmi. Başqa hədisdə Peyğəmbər(s) deyir: "Nə xöşbəxtdir mənə iman gətirənlər.Səhabələr sevinir. Sonra isə deyir ki, onlardan 7 qat daha xöşbəxtdir məni görməyib mənə iman gətirənlər"
Başqa bir hədisdə isə deyir: "Mən mələklərin imanına təəccüb etmirəm. Onlar Allahda əmr qəbul edib, Ona itaət edirlər. Mən peyğəmbərlərin də imanına təəccüb etmirəm. Onlar mələkləri görür və Allahdan vəhy qəbul edirlər. Mən səhabələrin də imanına təəccüb etmirəm. Onlar peyğəmbərləri və onların göstərdiyi möcüzələri görürlər. Mən mənim qardaşlarımın imanına təəccüb edirəm."
Səhabələr dedilər: "Ey Allahın Rəsulu məgər biz sənin qardaşların deyilikmi?"
Peyğəmbər(s) dedi: "Siz mənim səhabələrimsiniz. Mən məni görmədən mənə iman gətirən qardaşlarımın imanına təəccüblənirəm"
Mirzə Əmi deyəsən biz buranı əməlli başlı dərdləşmə poliqonuna çevirdik. Nə qədər ki, bizim ikimizi də bayıra atmayıblar şələ-şüpəmizi yığıb gedək.
Axı biz müsəlmanıq! _________________ Allaha tərəf çağıran, saleh iş görən və: "Mən müsəlmanlardanam!" - deyən kəsdən daha gözəl danışan kim ola bilər?!
(Fussilət-33)
Göndərilib: C. Fev. 04, 2005 4:26 pm İsmarış mətni:
Salam aleykum.
Qardashlar, bir az da kechse Humeyranin meshhur "Movzudan yayinma hali bash verdiyi uchun silinmishdir" sozleri ile qarshilashacaqsiniz, ya da Elmeddinin ayrisechkilik haqqinda iradlariyla. :)
Göndərilib: C. Fev. 11, 2005 5:38 pm İsmarış mətni:
Salam aleykum.
* * * * *
Revayet edirler ki, bir emelisaleh adam yol gedirmish. Yol uste achig bir gapi gorur. Bu gapidan aglaya-aglaya komek dileyen bir oglan ushagi chixdi. Anasi onu doyrek, evden govub chixartdi. Sonra gapini ortdu. Ushag bir geder gem-gusse ichinde gezdi ve chox fikirleshdi. Yene bayag govuldugu evden bashga bir siginacag yeri tapa bilmedi. Anasindan bashga hech kes ona sahib durmazdi. Gelbi sinmish, gem ve keder ichinde geri dondu. Amma gapi bagli idi. Bashini gapinin astanasina goyub yuxuya getdi, goz yashlari yanaglarina axmishdi. Bir geder sonra anasi bayira chixdi. Ushagi bu veziyyetde gorende davam getirmedi, ozunu onun ustune atib o uz-bu uzunden ope-ope ve aglaya-aglyay bunu dedi:
- Oglum, hara gedeceksen, menden bashga kim sene sahib duracag? Sene demedim, soze bax, seni cezalandirmaga meni mecbur etme? Halbuki Allah meni sene munasibetde rehm ve shefget hissi ile yaratmishdir.
Bundan sonra ushagi goturub icheri apardi.
Peygember bu kehaye barede bele demishdir:
"Allah oz bendelerine munasibetde bu gadinin ushagina munasibetinden gat-gat merhemetlidir" Muslim.
Göndərilib: B.e. Mar. 28, 2005 9:51 am İsmarış mətni:
-b-
Bu yaxınlarda eşitdiyim və mənə həddən artıq çox təsir etmiş bir hadisəni sizə danışmaq istəyirəm. Hadisə Bakıda baş verib. Bir müsəlman qardaşımızın ailəsində.
Hadisənin şahidi olmuş qardaşımız danışır ki, bir gün o, öz müsəlman qardaşını ziyarət etmək üçün onların evinə gedir. Evdə camaatın narahat halda o yan bu yana getdiklərini görür və səbəbini soruşanda məlum olur ki, ev sahibinin 13, 14 yaşlı oğlu bərk xəstələnib, vəziyyəti çox pisdir. Biri həkim dalınca, biri maşın dalınca hərə bir tərəfdə başını itirmiş halda dolaşdıqları vaxt qonaq uşaqla otaqda tək qalır və başlayır ona Lə İləhə İlləllah kəlməsini təlqin etməyə. Uşağa başa salır ki, Lə İləhə İlləllah de Allah səni Cənnətə daxil etsin. Bir neçə dəfə təlqin etdikdən sonra uşaq Lə İləhə İlləllah deyir və dünyasını dəyişir.
Evdəkilər artıq uşağın öldüyündən xəbər tutub uşaq olan otağa gəldiklərində uşağın öldüyünün, qonağın isə ağladığının şahıdı olurlar. Lakin uşağın atası onun dostunun üzündə kədər deyil, sevinc göz yaşları görəndə təəccüblənir və dostuna deyir:
"Sən nəyə sevinirsən? Mənim oğlum ölüb sən isə sevincdən ağlayırsan!"
Qonaq ona deyir:
"Mən onun ölümünə sevinmirəm. Əksinə mən onun müsəlman kimi öldüyünə sevinirəm"
Valideyinləri ona etiraz edərək: "Məgər o müsəlman deyildi ki, məgər o kafir idi? Əlbəttə o müsəlman idi və müsəlman kimi də öldü" - dedikdə qonaq onlara hər şeyi olduğu kimi başa salmağa başladı.
"Siz məni düzgün başa düşmədiniz. Sixin oğlunuz Lə İləhə İlləllah deyərək üldü"
Busözdən heyrətə gələn uşağın atası dostuna: "Sən nə danışdığını heç bilirsən? Mənin oğlum anadangəlmə lal idi! O danışa bilmirdi!"
Açığını deyim ki, mən bunu hər dəfə kiməsə danışanda eyni həyəcanı və eyni hissləri keçirirəm. Və təsəvvür edə bilmirəm ki, mən bu hadisənin şahidi olsaydım, hansı hissləri keçirdərdim.
Allah bizə Lə İləhə İlləllah deyib ölməyi nəsib etsin! AMİN! _________________ Allaha tərəf çağıran, saleh iş görən və: "Mən müsəlmanlardanam!" - deyən kəsdən daha gözəl danışan kim ola bilər?!
(Fussilət-33)
Daxil ol: B.e. Fev. 02, 2004 03:18 İsmarışlar: 141
Göndərilib: Ç.a. Mar. 29, 2005 2:02 am İsmarış mətni:
Yazıçı "Taqiyyu-Din Al-Hilali"-nin kitablarından götürülüb. Yazıçı, xarici dil öyənmək müsəlman üçün nə qədər əhəmiyyətli olduğunu bildirir və kitablarının birində belə hekayə edir:
Bir dəfə Almaniyaya gedərkən, hava limanında çantamı yoxlarkən, Mərakeşdən gətirdiyim çayı gördülər və dedilərki, bu çaya görə 8 Alman markası rüsum ödəməlisən. Dedim axı bunun heç qiyməti o qədər deyil, mən indi bu çayı elə bilki təzədən sizdən alıram. Zabitlər qanunun belə olduğunu bildirdilər və bu rüsum ödənməlidir dedilər.
Amma zabitlərdən biri onun geyiminə diqqətlə fikir verir, başındakı əmamə, əynində uzun əba və ayağındakı şəp-şəplər. Buna təəccüblənərk ondan soruşurki, sən Alman dilini hardan bilirsən, belə sərbəst danışırsan? Şeyx Taqiyyud-Din deyirki, bizim dinimiz belə buyurur, Peyğəmbərimiz müsəlmanlara başqa dilləri öyrənməyi buyurub. Mən də ən gözəl dil kimi Alman dilini seçdim, bu dil xoşuma gəldi və öyrəndim.
Zabit deyirki; indiki belədir və bizim dilimiz haqqında sənin belə gözəl təəssüratların var, mən səndən bu çayın rüsumunu almayacağam.
Belə fürsəti görən Şeyx o zabitdən xahiş edirki, ona bir yer göstərsin, gecikmiş olduğu namazını qılsın. Ona hava limanında bir otaq tapırlar və namaz qılmağa yer göstərirlər.
Şeyx əlavə edirki, elə Almaniyada olarkən bir dəfə də metroda başıma belə bir əhvalat gəlir:
Vaqonların birində, oturmuşdum. Ayağımdan şəp-şəpi çıxarıb, ayağımı altıma söykədim, yə'ni oturacağın üstünə qoydum. Bunu görən alman qadınlarından biri mənə yaxınlaşdı və qəzəblə dediki, bura oturacaqdır, sən isə çirkli ayaqlarını onun üstünə qoyursan, natəmizlik edirsən. Mən də dedimki; ay xanım olar sizdən bir şey soruşum? Qadın; buyur – dedi. Soruşdumki; Siz üzünüzü gündə neçə dəfə yuyursunuz? Dediki; Nə bilim, hardasa bir dəfə. (səhər duranda). Dedimki; Mən bu ayağımı gündə 5 dəfə yuyuram, bu ayağım sizin sifətinizdən təmizdir.
Göndərilib: B.e. Apr. 04, 2005 8:21 am İsmarış mətni: Cennetde Musa peygembere qonshu
Bir gun Musa peygember Allahdan sorushur:"Allahim,menimle cennetde qonshu olacaq bir kimse varmi?""Var.qonshu kenddeki bir baqqalci..."cavab gelir qeybden.
Musa peygember hemin kende gedir ve baqqalin ishlediyi yerde baqqalla gorushur.Baqqal onun Musa peygember oldugunu bilmirdi.Bir az sohbet etdikden sonra baqqal onu evine devet edir.Evde bir qab yemek bishirir,bir boshqab Musa peygembere verir,diger boshqab dolu yemeyi de ozuyle goturub deyir."Siz burda yeyin men gelirem."Musa peygember o getdikden sonra onun ardinca gedir.Gorur ki,kishi yatagda uzanan bir adama yemek yedirdir.Hemin adam da nese deyir,kishi ise "amin,amin"deyir.
Musa peygember otaga qayidib kishini gozleyir.Kishi qayidir.Musa peygember deyir ona:"Chox uzr isteyirem,men sizin dalinizca getdim ve her sheyi gordum.Sirr deyilse o kimdir?"
Kishi her sheyi danishmaga bashlayir."Men balaca olanda atam oldu,anam da agir xesteliye tutuldu.Men anama baxmaga bashladim,o ne yeriyir,ne ayaga qalxa bilir.Men evlenmedim ki,arvadim men ishe gedende ona pis baxar deye.Senin gorduyun adam menim anamdir.Her gun ishe gedir ,ishden tez tez gelib ona bash chekirem."
"bes o sene ne deyirdi?"deye Musa peygember sorushur.
"Her defe ona qulluq edende mene "Allah seni cennetde Musa peygemberle qonshu etsin"deyir.men de umidsiz halda "amin."deyirem.bilirem ki,bu mumkun olan bir shey deyil.O,Allahn sevimli peygemberi, mense onun aciz quluyam."
Musa peygember elini kishinin chiynine qoyub deyir."Senin artiq cennetde yerin menim qonshulugumdadir.Men Musa peygemberem ve ele bele bura gelmemishem.Mene Allah senle qonshu olacagimi dedi.Men de bunun sebebin oyrenmek uchun burdayam."
Eziz baci ve qardashlarim,ananizi ,umumiyyetle valideynlerinizi sevin,ana ve ata muqeddesdir
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz. Bu forumdakı ismarışlara cavab verə bilməzsiniz. Bu forumdakı ismarışlarınızı redaktə edə biməzsiniz. Bu forumdakı ismarışlarınızı silə bilməzsiniz. Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.