Forumun ana səhifəsi
"Xatırla ki, (insanın sağında və solunda onun bütün əməllərini) yazan iki mələk oturmuşdur!
Dediyi hər sözü (yazmaq üçün) onun yanında hazır durub gözləyən (iki mələk) vardır!"
(Qaf, 17-18) 
 MVSMVS   AxtarAxtar   İstifadəçilərin siyahısıİstifadəçilərin siyahısı   İstifadəçi qruplarıİstifadəçi qrupları   Qeydiyyatdan keçinQeydiyyatdan keçin 
 Şəxsi mə`lumatŞəxsi mə`lumat   Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.   GirişGiriş 

Mən inanıram.

Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> Tövhid
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif İsmarış
Zəhra_H

Daxil ol: Ç.a. Dek. 28, 2004 15:09
İsmarışlar: 35

İsmarışGöndərilib: C.a. Mar. 03, 2005 5:43 pm    İsmarış mətni: Mən inanıram. Sitatla cavab ver

Mən inanıram.

* * *

Sual: Allaha inanırsan?
Cavab: İnanıram.

* * *

Sual: Sən onu görmüsən?
Cavab: Yox, mən Allahı görməmişəm.

* * *

Sual: görmədiyin bir şeyə necə inana bilərsən?
Cavab: Həyatda görmədiyimiz amma varlığına əmin olduğumuz çox şey var.

* * *

Suaı: Məsələn?
Cavab: Məsələn, hər ikimiz oksigenlə nəfəs alırıq, amma oksigeni gözümüzlə görmürük. Radioya qulaq asırıq, amma radio dalğalarını görmürük. Həmçinin müxtəlif qüvvələrin (ağırlıq qüvvəsi, maqnit qüvvəsi və s.) olduğunu bilirik, amma gözümüzlə onları görmürük.

* * *
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Şəxsi ismarış göndər
Ehli Beyt

Daxil ol: B. Mar. 20, 2005 11:18
İsmarışlar: 45

İsmarışGöndərilib: C. Mar. 25, 2005 9:44 am    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Salam Zehra xanım.Allahın varlığına inanmaq Allaha iman etmek deyil.Çünki Mekke müşrikleride Allaha inanırdılar.Hetda günümüzdekilerden ferqli olaraq ibadetde edirdiler.Demek istediyim odur ki Allaha iman onun TÖVHİDİNE iman demekdir.Yeni ULUHİYYETİNE RUBUBİYYETİNE ve AD ve SİFETLERİNE iman etmekdir. İnsanların daima pozduqları ULUHİYYET TÖVHİDİ olub. Rububiyyeti qebul edibler.Yeni Allahın var olmasını ruzi vermisini yeri göyü yaratmasını qebul edirdiler.Esas problemleri Allahla birlikde başqa İLAHLAR da qebul edirdiler.delil yazıram
''Həqiqətən, əgər onlardan: "Göyləri və yeri kim yaratmışdır?!" - deyə soruşsan, mütləq: "Allah!" - deyə cavab verəcəklər. De: "Elə isə bir söyləyin görək, əgər Allah mənə bir zərər toxundurmaq istəsə, sizin Allahdan qeyri ibadət etdikləriniz (ilahlar) Onun zərərini aradan qaldıra bilərlərmi?! Yaxud: "Əgər Allah mənə bir mərhəmət əta etmək istəsə, onlar Onun mərhəmətinə mane ola bilərlərmi?!" De: "Mənə təkcə Allah kifayət edər. Təvəkkül edənlər yalnız Ona təvəkkül edərlər!" ZUMER 39/38

''(Ya Rəsulum!) De: "Sizə göydən və yerdən kim ruzi verir? Qulaqlara və gözlərə sahib olan (onları yaradan) kimdir? Ölüdən diri, diridən ölü çıxardan kimdir? Hər işi düzüb qoşan (səhmana salan) kimdir? Onlar: "Allahdır!" - deyəcəklər. De: "Bəs onda Allahdan qorxmursunuz?" YUNUS 10/31
ZEHRA xanım bu yaelere diqqet etseniz göreceksiniz ki Müşrikler Allahı qebul edirdiler lakin şirk qoşurdular.Bunları yazmaqda neqsedim odur ki Allahın varlığına inanmaq hele müselman olmaq deyil.
Teşekkürler
Əvvələ qayıt
Zəhra_H

Daxil ol: Ç.a. Dek. 28, 2004 15:09
İsmarışlar: 35

İsmarışGöndərilib: C.a. Apr. 28, 2005 5:07 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

* * *

Sual: Yuxarıda adı çəilən şeylərin mövcu olduğunu bizə onların xüsusiyyətləri xəbər verir. Bəs Allahın xüsusiyyətləri varmı və varsa hansılardır?
Cavab: Əlbəttə var. Məsələn, pəncərədən küçəyə baxanda, evlərin, ora-bura şütüyən maşınların və s. olduğunu görmək olar. Evləri gördükdə onları kiminsə tikdiyi o dəqiqə adamın ağlına gəlir. Eləcə də səmaya, uca dağlara, minlərlə təbiət gözəlliklərinə baxdıqda da onların bir Yaradıcısı olduğu adamın ağlına gəlir. Bir qulaq verin bu barədə fəlsəfə emləri doktoru Vilyam Nabloş nə deyir:
"Dünaynın belə kamil və təkararolunmazlığı bir çox astronomları bu dünyanın Kimsə tərəfindən yaradılıdğı qənaətinə gəlməyə məcbur etmişdir. "

* * *
Əvvələ qayıt
İsmarışları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> Tövhid Bütün saatlar GMT + 4 Saat
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı redaktə edə biməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.

Azerislam.com

Azerbaijan<!--Iravan-end>
Azerislam
Azerislam
Waytoquran