Forumun ana səhifəsi
"Xatırla ki, (insanın sağında və solunda onun bütün əməllərini) yazan iki mələk oturmuşdur!
Dediyi hər sözü (yazmaq üçün) onun yanında hazır durub gözləyən (iki mələk) vardır!"
(Qaf, 17-18) 
 MVSMVS   AxtarAxtar   İstifadəçilərin siyahısıİstifadəçilərin siyahısı   İstifadəçi qruplarıİstifadəçi qrupları   Qeydiyyatdan keçinQeydiyyatdan keçin 
 Şəxsi mə`lumatŞəxsi mə`lumat   Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.Şəxsi ismarışlarınıza baxmaq üçün hesabınıza daxil olun.   GirişGiriş 

Həyat nədir?

Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> Sevgi
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif İsmarış
Тuba
Qonaq

İsmarışGöndərilib: C.a. Apr. 29, 2004 11:07 am    İsmarış mətni: Həyat nədir? Sitatla cavab ver

sonu bilinmeyen heyatdan doymusham.chunki seve bilmirem/
Əvvələ qayıt
orxan bey

Daxil ol: Ç.a. Fev. 03, 2004 20:26
İsmarışlar: 45
Şəhər/ölkə: Azerbaycan,Sumqayit

İsmarışGöndərilib: C.a. Apr. 29, 2004 7:44 pm    İsmarış mətni: SEVGI Sitatla cavab ver

SALAM TUBA XANIM. BU DUNYADA ARTIQ NECE MINILLIKDIR INSANLAR YASAYIR.
BU INSANLARI BU DUNYANIN ANLAMINI AYRI-AYRI SEBEBLERDE GORURLER.KIMI SEVMEKDE KIMI SADECE YASAMAQDA KIMI ALLAHA ITAET OLMAQDA.HEYETIN ANLAMINI BASA DUSMEK UCUN GEREK BU HEYATI YASAYASAN!!!EVDE OTURUB "HEYATIN MENASI YOXDUR" VE YAXUD "MEN BU HEYATDAN BEZMISEM" DEMEK DIZGUN OLMAZ.BU TIP INSANLAR HEYATDA OZLERINI TAPA BILMEDIKLERI UCUN BELE DUSUNURLE.ESLINDE ISE HEYAT ONLARIN YANINDAN KECIR.EGER DIQQETLE FIKIR VERSELER GORERLER KI HEYATDA BIZIM KIMI "CANLIDI".DUZU BU YAZDIQLARIMDAN OZUM BAS CIXARTMADIM.AMMA NESE YAZMAQ ISTEDIM. :?

"MESLEHET GORERDIM KI TEZE INSANLARLA TANIS OLASAN"
Aisha
yazar

Daxil ol: B. Fev. 29, 2004 00:27
İsmarışlar: 41
Şəhər/ölkə: Azərbaycan, Sumqayıt

İsmarışGöndərilib: Ş. May 01, 2004 10:48 pm    İsmarış mətni: Re: heyat nedir Sitatla cavab ver

Тuba yazıb:

Tuba, senin heyatdan doymanin sebebi ele sonunu bilmemendir. Bu muveqqeti heyatin sonunda bizi neler gozlediyini bilseydin... En azindan bu sona hazirlasmaq lazimdir. Seve bilmeyen insan ola bilmez. Cunki sevgi insanin fitretinde var. Sadece olaraq bezen - esasen de iman zeif olanda biz insanlara ele gelir ki, ya bizi hec kim sevmir, yada biz hec kimi seve bilmirik.
mila
yazar

Daxil ol: B. Fev. 29, 2004 14:27
İsmarışlar: 23

İsmarışGöndərilib: Ç.a. May 04, 2004 2:40 pm    İsmarış mətni: Re: heyat nedir Sitatla cavab ver

Тuba yazıb:
Es-selamun-aleykum .Tuba bacim bu sozleri untmaga calish.Bu dunya hecdir-bunu hamimiz qebul edirik.Bizim bu dunyaya gelisimiz sebebsiz deyil.Biz gerek bu dunyada o,biri dunyamiz yani ebedi yasayis yerimiz olan axiret dunyamiz ichin azuqe hazirlayaq.Ama tesufler olsun ki,bezi insanlar bunu derk etmir.Ele insanlar taniyiram ki,indi cavanligi yasayaq,qocalanda axireti fikirleserik,namaz qilariq deyirler.Ama derk etmirler ki,Insan qocalmadanda ole biler.Her sey ALLAHin elindedir.Tuba bacim calis ki derk eliyib namaz qilasan.Allah sene yardimchi olsun.O,her seye qadirdir.Biz Allaha siginmaliyiq.
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Şəxsi ismarış göndər
Administrator
site-admin

Daxil ol: Ş. Yan. 31, 2004 01:55
İsmarışlar: 359
Şəhər/ölkə: Bakı, Azərbaycan

İsmarışGöndərilib: Çər. May 05, 2004 5:30 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Salamaleykum!
Bu sözü adətən zəif insanlar deyə bilir. Yəni iradə cəhətdən zəif. Tuba xanim isə mənə elə gəlir ki, o qədər də zəif insan deyil. Əks halda heç bu sözləri də bura yazmazdı.
Ola bilsin də ki, bir anlıq qəlbində şübhələr çoxalıb və belə deyib. Doğrusunu Allah bilər.
Amma həyatın mübarizə olduğunu da unutmamalıyıq.
Xeyirlə-şərin mübarizəsinə istədik-istəmədik qoşuluruq. Elə isə mətin olaq, imanımızı möhkəmlədək və Yaradanı sevək. Ba onda həqiqətən sevdiyimizi dərk edəcəyik.
Bu dünyanı sevmək isə çox da lazım deyil. Sadəcə olaraq bu dünyadan istifadə edib axirətimiz üçün yaxşı əməlllərimizi çoxaltmalıyıq.
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Şəxsi ismarış göndər E-məktub göndər İstifadəçinin veb səhifəsinə bax Yahoo MSN
azeee

Daxil ol: C.a. Fev. 12, 2004 20:35
İsmarışlar: 1

İsmarışGöndərilib: B.e. May 17, 2004 4:55 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

niye qızı qaraldırsız ? guya sizin heyatdan bezdiyiniz anlar hec olmayib? mence olub. indi qizda da bela hal var, bunu etraf edir.. bezi leride deyir ki..ZEIF INSAN ve s. .. :wink:
Əvvələ qayıt
Ashiqi_Huseyn
Qonaq

İsmarışGöndərilib: C. May 28, 2004 7:37 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Bismillahir-rehmanir-rehim
Assalamu aleykum ya Ehli-Beyt ashiqleri

Tuba xanim nece ye`ni sonu bilinmeyen heyat???Meger siz bilmirsiz ki, heyatin sonu olumdur. Olumden sonra qebirin dehshetli ve vehshetli (elbette pis adamlar uchun) ve hem de gozel (teqvalilar uchun) berzex heyati bashlayir. Ve bu Qiyamete qeder davam edir. Sonra Qiyamet gunu hami sual olunur. Haminin yeri mueyyen olunduqdan sonra. daha problem qalmir. Mence sizin probleminiz bu heqiqetlere real baxmamaginizdan ireli gelir. Men ele insan tanimiram ki, qiyamet gunune iman getire amma qorxub oz gelecek qiyamet azuqesinin hazirliginda teshvishde olmaya...Siz evvel bunlara real baxin. Gorun bunlari niye real qebul ede bilmirsiniz....Sonra her shey hell olunacaq...Evvel qorxu, sonra sevgi daha sonra Me`rifet...
Me`rifet sahibi oldugdan sonra ise insan sevmeye bilmez. O ki, qaldi sizin dediyiniz sevgiye bunlar bosh ve bihude sheylerdir. Siz Allaha ashiq olun. Huseyn kimi ... Huseyn kimi ashiq olun Allaha...Bax bu zaman sevmekden danishmaga ve bele sevgiden danishmaga deyer.
Əvvələ qayıt
Ansar
yeni

Daxil ol: C.a. Avq. 26, 2004 00:25
İsmarışlar: 4
Şəhər/ölkə: Baki Azerbaijan

İsmarışGöndərilib: B. Sen. 19, 2004 12:37 am    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Kod:

SALAM ALEYKUM Ashiqi Huseyn vallahi billahi biz HAZRATI Husseynin na uchun shahid oldugunu gozal bilirik UCA BIR AMAL UCHUN SHUBHASIZ ..  real olan bir shey war har dafa har ismaricin sonun da eyni sheyi takrar elamak digarlarinda sana qarshi ikraj hissi oyadacaq san bunu sezmya bilarsan .. chunki san sevirsan amma Hazreti Huseyna olan sevgini ucuz sozlarinla alchalrma .. Manca bu qadar yetar Allah Sani va bizi HASAN va HUSEN il a( RIZWANULLAHI TAALA ALEYHIM ACMAIN ) birlikda hash etsin bundan boyuk ista ola bilmaz Saol
Əvvələ qayıt
Elşən
Forumdan xaric olunmuş

Daxil ol: Ç.a. İyun 08, 2004 21:47
İsmarışlar: 30
Şəhər/ölkə: azerbayjan

İsmarışGöndərilib: C.a. Okt. 14, 2004 6:46 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

İnsan həyatdan bezməməlidir özünün həyata baxışını düzəltməlidir.
Çünki problem onun özündədir.Başqaları niyə bezmirlər bəs???
əgər biz dünyanın doğurdanda axirətin tarlası olduğunu dərindən anlasaq başımızı qaşımaqa vaxt tapa bilmərik!!!
və gələcəydən na ümid olmamalıyıq
Qur`an buyurur:həqiqətən çətinliklərin ardıyca asanlıqlar gəlir!!!
Səni qınamıram bəlkədə bu cəmiyyətimizdəki mə`nəviyyatsızlıqın nəticəsidir!!!
Düzdür bir cəmiyyətdə arı yeşiyi kimi ciddi nizam-intizam hökm sürsün.
Lakin mə`nəviyyatın dinin orda geniş yer tutmaması insanların həmin qurluşdan bezməsinə səbəb olsun!!!
sağ olun
Əvvələ qayıt
shef2004

Daxil ol: C. Dek. 03, 2004 20:06
İsmarışlar: 73
Şəhər/ölkə: Azer

İsmarışGöndərilib: B. Dek. 05, 2004 4:10 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Salam! Heyat bir imtahandir! Kim o imtahandan yaxshi cixsa Allah yaninda mukafatini alajaq. Ve illa heyat insani ebedi jenenneme de ata biler. Insan heyata yalniz bir korpu kimi baxmalidir. Bu kopunun sonu olumdur. Olumle biz korpunu kecib bashqa bir aleme dushuruk. Ve oranin da oz qanunlari var.

Beqere suresinde Allah buyurur:

154. Allah yolunda öldürülənlərə (şəhid olanlara) "ölü" deməyin. Əksinə, onlar (Allah dərgahında) diridirlər, lakin siz bunu dərk etmirsiniz.
155. Əlbəttə, Biz sizi bir az qorxu, bir az aclıq, bir az da mal, can (övlad) və məhsul qıtlığı ilə imtahan edərik. (Ya Rəsulum! Belə imtahanlara) səbr edən şəxslərə müjdə ver!
156. O kəslər ki, başlarına bir müsibət gəldiyi zaman: "Biz Allahınıq (Allahın bəndələriyik) və (öləndən sonra) Ona tərəf (Onun dərgahına) qayıdacağıq!" deyirlər.
157. Onları Rəbbi tərəfinfən bağışlanmaq və rəhmət (Cənnət) gözləyir. Onlar doğru yolda olanlardır!

- Edilen qeydlere mehel qoulmayaraq, shrift deyisilmediyinden yazi silinmisdir.
Arabsunash

Daxil ol: Ç.a. Noy. 02, 2004 22:39
İsmarışlar: 5
Şəhər/ölkə: Azerbaijan

İsmarışGöndərilib: C.a. Yan. 13, 2005 9:21 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

"Hekaye"

Real bir heyatda bir genc qizin basina gelmish bir ehvalatdir qeleme almisham
Eyni mehellede yashayirdiq.Her gun bir qizla gelirdi eve.Adini hech
kim bilmirdi.Hami onun haqqinda muxtelif sheyler danishardi, ancaq
hech kim kim oldughunu bilmezdi.Yashil gozlu ,esmer bir oghlandi
.Mehellenin butun qizlari ona heyran idi .Men ise nifret edirdim ona .
Hech kimle danishmazdi .Sadece , gunun bezi vaxtlarinda gelib kecherdi
mehelleden . Bir gun onunla yolda qarshilashdiq .chox gozel bir
chohresi vardi . Mene Gulumsedi.Teccublendim...Amma yene de nifret
edirdim ona.
chox ferqli bir insandi...Butun gece otaghinin ishiqlari yanardi
.Yatmaq yerine butun gece onun evini seyr ederdim.Ondan xoshum gelmese
de , artiq her sheyi ile maraqlanirdim. Bir gun basha dushdum ki ,
indiye qeder ozumu aldatmisham .Ona qarshi hiss etdiyim shey sevgi
imish .O gunden sonra o eve gelmemish yata bilmirdim .Yaninda
getirdiyi qizlari qisqanirdim . Hami onun pis insan oldughunu soylese
de , men hemishe onu mudafie edirdim.Onunl a qarshilashmaq uchun butun
gunumu qapi onunde kechirirdim...
Bir gun yene onu gordum .Mene goz vurdu .Yanimdan otende onu
chaghirdim,amma " Ishim var balacam"-deyib uzaqlashdi.Mene " balacam "
demishdi.Yeni aramizdaki yash ferqini xatirlatmishdi mene.Eve gedib
butun gunu aghladim.Amma qerarimi vermishdim.Ona eshqimi e'lan
edecekdim.Onu sevdiyimi soylemeli idim ona!!! Bir gun yene qapi onunde
dayanib yolunu gozleyirdim.Geldiyini gorende men de arxasinca
getdim.Evine girdi .Bir az gozledikden sonra qapini doydum .Qapini
achdi, " Ne lazimdir,balacam? "-dedi."Seni sevirem" - dedim.uzume
baxib astaca gulumsedi , " He.."-dedi yavashca . " Ne he? " - deye
sual verdim ,hech ne demedi .Qacharaq evinden chixdim , otaghima
giirib bir ay hec yere chixmadim.
Bir gun qizlarla sohbet ederken onun evine te'cili yardim mashini
geldi .Onu evinden chixarib te'cili yardim mashinina apardilar.Hami
diqqetle ona baxirdi.Onu yanimizdan kechir ende yavashca gozunu achdi ,
mene baxdi ve " Men de seni ,balacam. "-dedi ve gozlerini
yumdu.Qipqirmizi olmushdum.Hami mene baxirdi.Aghlayaraq qachmagha
bashladim. Axshama qeder eve getmedim . Butun gunu aghlayayaraq
kucheleri gezdim.Axsham eve geldim.Anamgil ondan danishirdilar
Sevdiyi bir qiz varmish bir vaxtlar .Ailesi onunla evlenmesine icaze
vermediyi ucun qiz evden qachib.Kuchede tek-tenha gezerken kuce
avaralari onu tutub oldururler.O gunden sonra cavan oghlan kuchede ne
qeder evsiz-eshiksiz qizlar gorse , eve getirirmish.Bu gune qeder
hansi qiza konul verib sevibse , hamisi olub.Son vaxtlarda da bir qizi
dunyalar qeder sevirmish . Ona gore de ozune qesd edib , sonra
xestexanaya zeng edib .Polisler evin divarlarinda " Balacam "
yazilarini tapiblar." Balacam ,sen de olme !!! " yazilibmish butun
divarlara
Balacam , men de seni sevdim...chox sevdim ...Bashqalari kimi sen de
olme deye men oldum...elvida , balacam !.. "

Arabsunash

İsmarışGöndərilib: C.a. Yan. 13, 2005 9:38 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Severken de Allah ucun sevmeliyik
ancaq tesufler olsun ki iki uc deqiqelik kiminse sene deyeceyi men seni sevirem kelmesine aldaniriq sevirem sozun o qeder ite pisiye deyibler ki artiq sevirem kelmesinin deyeri yoxdur sexsen men kimese men seni sevirem demeye utaniram cun ki deyersiz bir sozdur men meslehet gorurem ki azerbaijan lugetine muraciet edek sevirem kelmesini evez ede bilecek bir soz tapaq onu isledek sevginin getirdiyi fesadlari hele anlamiriq coxumuz bu gune kimi zenn edirdik ki dunyani gozellik qurtaracaq ancaq yanilmishiq en boyuk sevgi Allah ve Resuluna olmalidir Qale Rasulullah sas sizlerden biriniz oz valideyinlerinden de meni cox sevmedikce heqiqi iman getirmish olmazsiniz Assalamu aleykum
Arabsunash

İsmarışGöndərilib: C. Yan. 14, 2005 7:38 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Yene de hemishe ki kimi en birinci sizi Allahin salami ile salamlayiram Assalamu aleykum va rahmatullahi va barakatuh
Butun beseriyyete gonderilmish sonun bir peygenber olan Muhammad (sas) bele demishdir.Qiyamet gunu iki sexsh Allahin kursusunun kolgesinde olacaqlar bunlar o keslerdir ki dunya da bir birlerini Allah ucun severdiler ve peygenberimiz buyurub ki bir qardashinizi severken ona men seni Allah ucun sevirem deyin ve sizlerden biriniz ozune istediyini muselman qardashina da istemedikce kamil iman getirmish olmazsiniz.Belelikle hedislerden bize melumdur ki bu heyat fanidir ve bu dunya muselmanin Cehennemi kafirin ise Cennetidir.Ali (ra) sehrada bir sahabe ile birlikde gederken bir olmush heyvan leshine rast geliller ve Ali (ra) deyir bax bu dunya da bu olmush leshe benziyir.Umumiyyetle fikir versek sahabelerin heyatina cox boyuk ibretler var hele men Allah resullarini ve xelifeleri demirem.Allah bizi bu dunyadan axiretimiz ucun istifade edenlerden etsin.
Bu dunyada da severken fikirleshmeliyik ki kimin ucun sevirik bu cox muhimdir xususende sevgi de elbetde aile qurarken de sertdir ki haramlardan cekinmek ve Allaha daha da yaxinlashmaq ucun aile quran bir sexsh tebii ki men umud edirem ki Allah ona dushunmedikleri bir seyleri nesib eder
Men sizi Allah ucun sevirem Assalamu aleykum va rahmatullahi va barakatuh
Arabov Seymur

Daxil ol: Ş. Mar. 05, 2005 20:40
İsmarışlar: 2
Şəhər/ölkə: baki

İsmarışGöndərilib: Ş. Mar. 05, 2005 9:02 pm    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Tuba xanim siz beyem ALLAHI atani, anani, veteni,islami sevmirsiz?yox sevirsiz.demeli yasamaga eyer eger siz her hansi bir sexse qarsi sevgiden danisirsizsa insallah oda olar
Zaxor

Daxil ol: B. Mar. 20, 2005 10:49
İsmarışlar: 6

İsmarışGöndərilib: B.e. Mar. 21, 2005 7:01 am    İsmarış mətni: Re: Həyat nədir? Sitatla cavab ver

Тuba yazıb:

Heyatin sonuna geldikde o aydindir nece olur. Siz axari deseydiniz daha yaxshi olardi.
Sevmeye geldikde ise Seve bilmeyen insan yoxdur. Bu hiss hamida var. Sadece olaraq onun idaresi bizden asilli deyil. Onun eylecleri bizim elimizde deyil. Hetta eksine bizim eyleclerimiz onun elindedir. Biz sevgiden hardasa asilliyiq. O, bizden yox. Heyatda insana butun yaxshi nemetleri mueyyen cetinlikler kecmekle elde edir. Bu heyatin yazilmamish bir qanunudur. Elde edilecek nemet ne qeder gozel olsa demeli bir o qeder cetinliklerle rastlash bilerik. Nezere alsaq ki, sevgi mehz en gozel nemetlerdendir, onda onnun niye bele cetinlikle bize yetmesini anlamaq olar. Adeten qadinlar mueyyen mudeti sevilmedikde yalniz qaldiqda sanki pissimist olurlar. Heyacan ve yaxud qorxu gorsenir gozlerine. Sevgisiz qalmaq qorxusu. Amma Tuba, ezizimiz hec narahat olmayin. Bu adi bir haldi. Axi Allah Siz qadinlari kishiler terefinden Sevilib ve ezizlenmeyiniz ucun yaratmishdir. Bu uzden sevilmedikde Sizlerin heyatinda sanki "xaos" yaranir. Sanki vezifenizi yerine yetire bilmemisiniz. Bayaq dediyim kimi ne qeder cetinlikle tapsa bizi Sevgi o qederde shirin olur. Sadece olaraq sebr etmek lazimdir. Sebr. Sizi emin edim ki, ne vaxtsa Sevgi Sizi o qeder xoshbext edecekdir ki, hec bu dediyiniz sozler yadiniza dushmeyecek.
Fikirin verin meyvenin en yaxshisi hemishe agacin en uca budaqlarinda olur. Onu dermek ucun daha cox eziyyet cekilir. Amma sonradan hemin meyve digerlerinden qat-qat shirin olur.

Hec narahat olmayin. Sevgi ozu Sizi tapacaq

Heyatda Sevgi axtarmayin. Qoyun o Sizi axtarsin. Sebirli olun ve psimizime qapanmayin.

Hormetle,
Size hisslerin en alisi olan Sevgi dolu heyat arzulayan
ZAXOR.
Zaxor

İsmarışGöndərilib: B.e. Mar. 21, 2005 7:27 am    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

Arabsunash yazıb:
Severken de Allah ucun sevmeliyik
ancaq tesufler olsun ki iki uc deqiqelik kiminse sene deyeceyi men seni sevirem kelmesine aldaniriq sevirem sozun o qeder ite pisiye deyibler ki artiq sevirem kelmesinin deyeri yoxdur sexsen men kimese men seni sevirem demeye utaniram cun ki deyersiz bir sozdur men meslehet gorurem ki azerbaijan lugetine muraciet edek sevirem kelmesini evez ede bilecek bir soz tapaq onu isledek sevginin getirdiyi fesadlari hele anlamiriq coxumuz bu gune kimi zenn edirdik ki dunyani gozellik qurtaracaq ancaq yanilmishiq en boyuk sevgi Allah ve Resuluna olmalidir Qale Rasulullah sas sizlerden biriniz oz valideyinlerinden de meni cox sevmedikce heqiqi iman getirmish olmazsiniz Assalamu aleykum

Qardash incime coxlu-coxlu uzur isteyirem. Men Sevgi baresinde bu qeder menasiz sozler eshitmemishdim. Lap tutalim sevgi sozunun yerine lugetmizde deyishiklik ederek "IGVES" sozu qoyduq. Ne olsun ki, mena eyni qalir axi ;-) .

Eger Kimse oz sevgisini 2-3 deqiqeye bildiribse demeli bu sevgi deyil. Bu sozun deyilishine bir nece saniyeler serf olunursa da on demek qerarina gunler aylar ve bezen iller lazim olur. Esas demek deyil esas onu heqiqliyini ve safligin gostermekdir.Esas demek deyil, esas onu qorumaqdir, evlendikden sonrada onu qorumaq, saf saxlamaqdir. Bunu ki, bir nece deqiqeye etmek olmur. Butun bunlarin ise heyatimiza verdiyi xoshbext anllar heyatimizn axirina qeder, ilerle bizimle olur.
Senin baxishlarina nezeren demeli Nizamini "Leyli ve Mecnun" dunya edebiyyatini qizillarindan hesab olunan "Leyli ve Mecnun" bosh bir nagildir he?
Axi yuzlerle shairler bu tip poema eser yaratmaga can atmishlar. Demeli hamisi sehv ish tutub he? Demeli Fizulide sehv edib? Azerbaycan edbiyyatinda Molla Penah Vaqif bu movzudan en cox ve gozel yazanlardan olub. O, ise hem bir siyasi xadim kimi hem de bir shair kimi cox meshur insan olub. Demeli onu mehsur qebul edenlerde sehv edibler he?
Sevgisiz yashamaq mumkun deyil. Yalniz dash qelbli insan bunu ede biler.

Hamini qelbinde sevgi olur. Allaha sevgi, vetene sevgi, valideyinlere sevgi, sevimili reng, sevimli avtomobil, nebilim daha ne.
Amma bu sevgilerin icinde biri hemnishe digerlerinde ferqlenir. Ferqlenir yeni onlardan ustundur demek istemir. Sadece olaraq ferqlenir.

Sevgi+Aile+ovlad bunalr hamisi insana yashamaq ucun lazimdir axi. Gerek Sevesen ki, evlenesen.

Hormetle Sevgini yaxshi qiymetlendirenr Sevmek iqtidarinda olan bir sade muselman.
ZAXOR.
Zaxor

İsmarışGöndərilib: B.e. Mar. 21, 2005 9:13 am    İsmarış mətni: Sitatla cavab ver

"HEKAYANEN - HEKAYESI"

Real bir heyatda seher saat 5-6 radelerinde agilima geldi butun bunalr.

Qedim zamanlarda ucqar bir kendde iki coban yashayardi. Birini adi Hesen digerini adi ise Kusen idi. Onlar hele kicik yashlarinda bir yerde cobanliq ederdiler. Kusenin ailenin yegane oglu oldugundan atasi rehmete getdikden sonra butun qoyunlar tek ona qalir. Hesen ise besh qardash oldugundan ona ata evinden Kusen nisbeten xeyli az miras qalir. Hesen kende bir gozel qiza ashiq olub onunbla evlenmishdir. Kusen ise miras, var dovelt hevesi ile imkanli bir adamin qizi ile evlenmishdir. Artiq omurden xeyli kecmishdir. Onlarin ovladlari neveleri var idi. Hesen helede oz qoyunlarini ozu otarirdi. Kusen ise imkanli bir kend beyi oldugundan qoyunlarin otarmasi ucun coban tutmushdur. Ilden ile Hesen dahada mehriban, daha xeyixaq ve daha xoshbext bir insan olmushdur. Lakin Kusen ise tam eksine, hec de xoshbext olmaya bir insan kimi omur surudu.
Gunlerin birinde Hesen adeti uzre yaylaqdan qoyunlari kende getiri. Yolda onun qarshisina Kusen cixir.
Kusen:- Salam ay Hesen kishi necesen?
Hesen:- Sagoly ay Kusen. Min shukur. Sen necesen?
Kusen:- Eh Hesen hec sorushma ilden ile bezirem.
Hesen:- Niye ? Ne olub ki, sene?
Kusen:- Vallah hec ozumde bilmirem. Bezen ele bezirem ki, lap bash goturub qacmaq isteyirem.
Belece kohne dostlar ordan-burdan sohbet ede ede gelib menzil bashina catdilar.
Kusen:- Ay Hesen coxdandi bele shirin sohbet etmirdim. Emmelice ureyim acildi. Gel bu axsham bize oturaq bir cay icek sohbetleshek. Yaxshi.
Hesen:- Yox qardash, yaxshisi budur s en gel bize.
Belece bir az mubahise etdikden sonra qerarlashirlar ki, genclik illerinde oldugu kimi. qoyunlari otarmaga getdikleri zaman qoca qoz agacini altinda samovara koz salib eyleshsinler agacin kolgesinde ve xoruz quyrugu caydan ice-ice dertleshsinler.
Subh tezden Heshen gelib Kuseniin darvazasi agzinda onu seslemeye bashladi.
:- Kesen ay Kesen...
Iceriden ses geldi
:- Gelirem ay Hesen.
Hesen:- Kusen teles bir az surunun bashi eeee uzaqlashir axi.
Kesen:- Geldim , geldim.
Kesen geldi ve birlikde qalxdilar hemin yaylaqa, qoca qoz agacini yanina catanda Hesen samovar goturub gedi bulaqdan su ile dldurub getirdi.
Samovara koz saldilar surunu yaylaga dagidib itleri acib buraxdilar. Bashalri ishe ele qarishmishdir ki, hec samovarin qaynamasindan xeberleri bele olmadi.
Caylari suzub eylesdiler kolgelikde. Kusen bashladi sohbete
:- Hesen o illerden artiq cox kecib, ahil yashina catiriq artiq. Amma yenede mene ele gelir ki, heyatda sanki neise buraxmisham ve ya itirmishem. Vallah ozumde bash acmiram. Heredn ele pis darixiram. Sende de olur bele hallar?
Hesen
:- Olur niye olmasin axi.
Kusen
:- Yox Hesen sen hec deyishilmemisen ele evvelki Hesensen. Sanki dunyada en xoshbext insansan. E Vallah basha dushe bilmiremeeee sen. Bax bu oten iller erzinde menim bextim daha cox getirib. Varim dovletim seninkinden cox, kendde hormetim seninkinden cox. Amma yene neise catmir ele bil. Sen ....
Hesen burada onun sozunu kesib deyir:
- Kusen beyem var dovlet heyatda en vacib sheydir. Axi mende ola esas nemet sende yoxdur.
Bu sozu deyib Hesen cay suzmeye bashladi. Cayi eline goturub sozune davam etdi:
- Teze evlenende her gun axsham dushende telesik qoyunlari kende qaytarirdim. Telesirdim ki, evde meni dunaylar qeder sevdiyim yarim gozleyir.
gunler aylar kecdi. Ilk ovladim oldu. Yoldashima qarshi sevgim bir iki artdi. Artiq eve bir azda telesmeye bashladim. Cun ki, evde meni yarimla birge balaca qizcigazim gozleyirdi.
Birnece ilde kecdi artiq 2 qizim 2 oglum var. Her gece eve qayidanda birinci qarshima ogullarim cixir ve qoyunlari tovleye salirlar. Yoldashim yemeyi qoyub sobanin ustune eyleshir menimle uzbe-uz bashlayiriq shirin-shirin sohbete. Yemek qizan kimi bir qizim yemek cekir obiri ise cay tokur. Men ise butun bunlardan hezz aliram.
Daha iller kecdi artiq qoyunlari tovleye nevelerim salir. Balaca qizcigaz nevem ise anasina bize yemek bishirmeye komek edir. Men ise yoldashimin tokduyu cayi ice-ice oblara baxmaqdan hec cure doya bilmirem. Ilden ile Ilden ile ailemde sevgi artir ve men dahada xoshbext olura.
Hava qaralmaq uzre idi artiq eve getmey hazirlashirdilar. Kusen Hesenin sozlerini unuda bilmirdi. Calisdi ki, o da Hesen kimi telese-telese eve getsin amma alinmadi. Alinmadi ona gore ki, o artiq cox gecikmishdir. O, sevgi dolu bir aile ocag qurmaq ucun cox gecikmishdir. Mehs indi Kusen anlamishdir ki, Hesenin ureyinde iller boyu yashatdigi hemin xoshbextlik amili olan sevgini hec bir pula almaq olamz. Onu yalniz qazanmaq olar, saf bir meheteble qazanmaq olar.
Belece Kusen yashadigi heyatin acisi tesiri ile sevgisiz yashadiginin peshmanciligi ile qaniqara eve teref agir agir addimlamaga bashaldi.
İsmarışları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun ana səhifəsi -> Sevgi Bütün saatlar GMT + 4 Saat
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı redaktə edə biməzsiniz.
Bu forumdakı ismarışlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.

Azerislam.com

Azerbaijan<!--Iravan-end>
Azerislam
Azerislam
Waytoquran